Boszorka 13.

“Ne rohanj, és ne emészd magad. Csak látogatóba jöttél ide."

 

Az én kedven receptjeim!

Szeretném megosztani veletek. 

 

Tojás likőr recept

Hozzávalók:

-0.7 dl alkohol
-4 tojássárgája
-3-4 dl tejszin
-2 púpozott evőkanál porcukor
-2 cs. vanillin cukor

tojas_likor.jpeg


Elkészítés:
A hozzávalókat turmixgépbe töltjük és jól összemixeljük. Hidegen tálaljuk

Tanácsok:
TOJÁSÉRZÉKENYEKNEK TILOS!!!! Pedig fincsi...

Elkészítési idő: 3 perc

 

Kávé likör

Hozzávalók 12 főre

2,5 dl alkohol ( 90%-os tiszta szesz )

1 dl rum

4 dl erős feketekáv

2 tojássárgája

2 dl tej

40 dkg kristálycukor

2 csomag vanillin cukor

kavelikor.jpeg

Elkészítés 

A cukrot a kávéval sziruppá főzzük.

A tojássárgáját a vaníliás cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és állandó keverés mellett beleöntjük a forró szirupba.

Beletörjük a csokoládét, levesszük a tűzhelyről, és addig kevergetjük, míg a csokoládé elolvad.

Amikor kihűlt leszűrjük és hozzáadjuk az alkoholt és a rumot, jól összekeverjük, üvegekbe töltjük.

Fogyasztás előtt 2-3 hétig hagyjukállni, hogy az ízek összeérjenek

 

A legegyszerűbb és a legfinomabb zserbó

Hozzávalók

sütési hőfok:170-180C

sütési idő:40 perc

Tészta

50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő (belemorzsolva a tésztába)
2 dl tejföl
pici só

Töltelék

sok baracklekvár
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 citrom héja

zserbo3.jpeg

Csokimáz

8 dkg vaj vagy sütőmargarin
8 dkg porcukor
2 ek. kakaó
1 ek. tej

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és félretesszük 1-2 órára pihenni. Ezután három vékony lapot nyújtunk belőle. Az első lapot egy kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, erre kenjük a lekvár felét, majd megszórjuk a porcukros dió felével. Rátesszük a következő lapot, amire a lekvár másik felét kenjük, és a maradék porcukros diót szórjuk. Az egészet befedjük a harmadik kinyújtott tésztával, óvatosan megnyomkodjuk, és villával sűrűn megszurkáljuk. Előmelegített sütőben készre sütjük, (kb.40 perc). A csoki máz hozzávalóit összefőzzük, és a kihűlt sütemény tetejére öntjük. Ezután hűtőbe tesszük, ha megdermedt , akkor szeleteljük. Nagyon finom.

Jó étvágyat!

 

Karamellás Almatorta

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg finom liszt

10 dkg hideg vaj

5 dkg porcukor

1 csipet só, 1 evőkanál ecet

1 tojás

Töltelék:

75 dkg alma( ha kicsik akkor 1kg)

1 citrom,1 evőkanál almalé

10 dkg cukor

2 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztetta a darabokra vágott vajat, a cukrot,sót,ecetet és a felvert tojást összegyúrjuk. Sima tésztát gyúrunk belőle.Folpackba csomagolva 30 percig pihentetjük. Addig az almát meghámozzuk,negyedeljük a  magházát kiszedjük és cikkekre vágjuk a citrom levét rácsepegtetjük, így nem barnul meg az almánk.A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. Aztán a tésztát átgyúrjukés kerek lappá nyújtjuk.Odanyomkodjuk az oldalához  a pereme legyen  2 cm-es villával megszurkáljuk. Az almával beterítjük szép körkörösen. Vajat morzsolunk rá. A sütöbe 20 percig sütjük. Addig míg sül, a cukrot egy lábasban kislángon kevergetve felolvasztjuk, az almalevet beleöntjük, és tovább keverve karamellás állagúra főzzük. A tortát kivesszük a sütőböl és a karamellát a tortára öntjük, és még 8 percig sütjük 250 C-on.

 

 

Almás lepény

Hozzávalók:

Tésztához:
4 dl kefir (tejföl is lehet), 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 3 dl étolaj, 30 dkg finomliszt, + 2 evőkanál rétesliszt, 2 csomag vaníliás cukor .
Tetejére:
3 evőkanál zsemlemorzsa, apró kockára vágott alma (annyi, hogy 1 cm-es vastagságú legyen a tésztán), kristálycukor, fahéj, kb. 10 dkg reszelt dió.

Elkészítés:
A tésztához valókat robotgéppel jól összekeverjük. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük. Ezután a zsemlemorzsát rászórjuk a tésztára, arra ráterítjük az almát. Megszórjuk jó alaposan kristálycukorral, és fahéjjal. Végül a 10 dkg reszelt dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük 30 x 35 cm-es tepsiben. Lekapcsolás után a sütőben hagyjuk 2-3 percig.

Hidegen szeleteljük.

 

Kólás süti

Tészta: 6 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral kikeverni, majd hozzáadunk 1 dl olajat, 10 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaóport, kb. fél csomag sütőport, és a 6 tojás felvert habját.
Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe önteni. (Ha nincs sütőpapír, tepsit kikenni rámával, és liszttel megszórni).
Én sütőpapírosan, 200 fokon 18 percig sütöttem, 30 x 22 cm-es tepsiben.


Krém:
2 tojás sárgáját + 4 púpos evőkanál lisztet fél liter tejjel állandó keverés mellett jó sűrűre megfőzni. Félretesszük.
Közben 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral és 2 vaníliás cukorral (lehet kevés vanília aromával helyettesíteni) jó habosra keverünk, és ha már kihűt a főzött krém, összekeverjük alaposan. Még 3 jó púpos evőkanál reszelt diót ( nem daráltat!) is belekeverünk.

 

Máz:7 dlColát 2 csomag tejszín ízű pudingporral sűrűre főzünk. (Ahogy sűrűsödik, hűl, úgy sötétedik a színe.)
Dermedés előtt nagyon langyosra lehűtve kell a krémre kenni.

A kihűlt tésztára rákenjük a világos krémet, majd arra a kólás mázat. Ezután hűtőbe tesszük. Aznap is lehet pár óra múlva, de másnap sokkal jobban szeletelni.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 14
Heti: 35
Havi: 461
Össz.: 209 110

Látogatottság növelés
Oldal: Kedvenc receptjeim
Boszorka 13. - © 2008 - 2024 - katicaboszorka.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »